Ondernemen in Duitsland: van market entry plan tot en met realisatie
Reichweite begeleidt je onderneming bij het opstarten van je business in Duitsland. Van eerste stappen, market entry plan, inrichting van je organisatie tot overname van je afdeling Duitsland binnen je bedrijf.
ondernemen in Duitsland, webshop Duitsland, online marketing plan, online marketing Duitsland, Duitse webshop beheer, zakendoen in Duitsland, business Duitsland
21405
page-template-default,page,page-id-21405,page-parent,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Diensten

Wil je groeien met jouw bedrijf? Kijk dan eens over de grens! Duitsland is een aantrekkelijk land voor jouw zakelijke expansie. Met haar 83 miljoen inwoners open je een nieuw en groot bereik voor de afzet van jouw producten of dienstverlening. 

 

We spreken hieronder over Duitsland. Op jouw wens richten we ons graag ook op de gehele DACH regio. DACH staat voor Duitsland (D), Oostenrijk (A) en Zwitserland (CH). Met Oostenrijk en Zwitserland erbij heb je het opeens over een bereik van meer dan 100 miljoen mensen voor jouw producten of diensten!! 

 

1. DE BASIS: DE EXPANSIE NAAR DUITSLAND

Reichweite begeleidt jouw bedrijf bij de expansie van je business in Duitsland. Denk daarbij aan aspecten als:

 • Internationaliseringsstrategie voor jouw bedrijf
 • Market entry plan: advies en opstellen van plan m.b.t. (online) ondernemen in Duitsland
 • Vertalingen Nederlands-Duits (website, brochures, prijslijsten, visitekaartjes)
 • Inrichting Duitse website
 • De noodzakelijke online documentatie voor websites en/of webshops; Impressum, Datenschutzerklärung, etc.
 • Keuze, opzetten en inrichting van de sociale media kanalen voor de Duitstalige regio
 
2. JOUW EIGEN LEIDRAAD: HET MARKET ENTRY PLAN

Een volgende stap is om te bepalen welke marketing- en salesmix voor jouw onderneming optimaal is. We stellen een market entry plan op voor jouw bedrijf. Het is belangrijk om van te voren goed uit te denken hoe je de Duitse markt op gaat:

 

Externe omgeving

 • Hoe ziet jouw markt eruit in Duitsland?
 • Wat is je budget om de Duitse markt op te gaan?
 • Wie is jouw doelgroep in Duitsland?
 • Welke kanalen ga je inzetten?
 • Hoe onderscheid je je van de (Duitse) concurrentie?

 

Interne omgeving

 • Wie is er binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor de expansie naar Duitsland?
 • Hoe heb je je Duitstalige marketing, sales en klantenservice ingericht?
 
3. REALISATIE: DE DUITSE MARKT OP

Het plan is gesmeed en de organisatie gereed. We zullen je niet eindeloos vermoeien met het uitwerken van je mission statement, visie en strategiesessies houden. De corporate tijd hebben wij bewust achter ons gelaten. Als je een goed beeld hebt van de markt en hoe jouw bedrijf deze markt op gaat, is het soms ook gewoon een kwestie van: Auf die Plätze, fertig, los!

 

DUITSE SPREEKBUIS: MARKETING, SALES, RECRUITMENT EN COMMUNICATIE

Wij communiceren in de naam van jouw bedrijf met de Duitstalige markt. Denk hierbij aan B2B sales en de representatie van jouw bedrijf op beurzen. Heb je de juiste mensen nodig voor je team Duitsland of team DACH? Ook met het vinden van de juiste mensen in de DACH regio kunnen we je helpen. En was je van plan een persbericht te publiceren, maar vind je het een beetje eng om de Duitstalige media in het Duits te woord te staan? Geen probleem, dat nemen we graag van je over.