top of page

Het brein achter Reichweite

SUSANNE KLAWER

In 2016 werd Reichweite opgericht door Susanne Klawer. De Duitse taal en cultuur werden haar met de paplepel ingegoten. Ze spreekt al langer Duits dan dat zij Nederlands spreekt. Opgegroeid in een Duits-Nederlands gezin in Noord-Brabant, merkt zij dat Duitsland de laatste jaren gelukkig steeds meer in trek raakt bij Nederlandse bedrijven. En terecht: met haar meer dan 83 miljoen inwoners en een stabiel economisch klimaat, is de Duitse markt enorm aantrekkelijk en vaak een logische eerste stap voor internationale expansie vanuit Nederland. Duitsland heeft de grootste bevolking en de sterkste economie van Europa. Wereldwijd maakt Duitsland deel uit van de top vijf e-commerce groeimarkten. En jouw onderneming kan deel uitmaken van dit succes!  

 

Susanne’s achtergrond en professionele ervaring bij grote ondernemingen, waaronder de energiesector, evenals bij online marketing bureaus komen samen in Reichweite. Haar klanten profiteren van haar ervaring, creativiteit, doelgerichtheid en passie voor het vak. Van (online) marketing, sales en (online) recruitment vraagstukken gaat haar hart sneller kloppen. De afgelopen jaren begeleidde zij reeds diverse Nederlandse bedrijven met hun eerste stappen op de Duitstalige markt (DACH-regio).

 

Haar thuishaven is Berlijn-Prenzlauer Berg. Daar woont zij op 50 meter afstand van het hippe, jonge Friedrichshain. Susanne woont sinds 7 jaar in Berlijn en houdt van de bruisende stad met het ruwe randje. De start up hub Berlijn is een inspirerende woon- en werkomgeving. De stad heeft elke doelgroep iets te bieden: van techno lover tot burgerlijke huismus. Eerder woonde en werkte zij al in de regio Heinsberg, sinds 2020 bekend als de Corona-hotspot in Duitsland.

Orange Octopus, het internationaliseringsmerk van Reichweite met de acht tentakels

JORIS VAN WINSEN

Wil je met je bedrijf naar Duitsland, Oostenrijk en/of Zwitserland expanderen? Dan laat je bijstaan door internationaliseringscoach Joris van Winsen van Orange Octopus, een merk van Reichweite GmbH.

 

Joris kwam naar Berlijn en haalde gelijk een miljoenenbedrag op voor een software-startup. Zijn werkervaring is veelzijdig en reikt van pharmaceut GlaxoSmithKline tot de Berlijnse aquaponic onderneming Stadtfarm.

 

Als start up and scale up coach begeleidde hij al vele bedrijven met de eerste stappen op weg naar verdere internationale groei en succesvolle expansie.

  • Heb je je internationale marketing-,  sales- en finance aanpak al op orde?

  • Werk je nog aan de perfecte pitch richting potentiële investeerders?

  • Zoek je een netwerk van investeerders in Berlijn?

  • Ben je op zoek naar mogelijke subsidies voor je expansie in Duitsland?

susanne-klawer-foto.1024x1024.jpg
Joris%20van%20WInsen%20green%20backgroun
bottom of page